Wat is Coder Dojo?

CoderDojo is een non-profitbeweging die wereldwijd gratis bijeenkomsten organiseert voor jongeren van 7 tot 18 jaar om in clubverband te leren programmeren. 

Programmeren en computervaardigheden worden in onze samenleving steeds belangrijker.  CoderDojo Belgium is een non-profitbeweging die wereldwijd gratis workshops (doe-het- zelf lessen) voor jongeren organiseert.
Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Mentors begeleiden de jongeren. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit.

Bij CoderDojo leer je gratis programmeren, door het vooral zelf te doen.

CoderDojo heeft maar één regel: "Above all: be cool!"

De DOJO'S van 2019-2020 staan in de agenda!!!


LOCATIE:

Vorig jaar gingen al enkele sessies door in de basisschool van Melveren. Door het succes verhuist Coderdojo Sint-Truiden naar een andere locatie.

 Polyvalente zaal  
1e graad van KCST
Ingang langs de Plankstraat, 3800 Sint-Truiden.


INHOUD:

We starten met Scratch, websites bouwen (html) en mbot-robotjes, ondertussen hebben we ook een 3D-printer en organiseren we op sommige dagen ook minecraft sessies.

De beweging heeft een snel groeiend netwerk van leden en vrijwilligers wereldwijd. 

Iedere nieuwe sessie wordt gepubliceerd in onze agenda alsook op de website van Coderdojo Belgium 


Elke sessie start om 10u en eindigt om 12:30u. 
Kom op tijd : Zeker om 9u45. Dan kunnen we je rustig installeren. 

We vragen bij de inschrijving wel aan alle deelnemers om een e-mailadres en telefoonnummer van de ouders of voogd op te geven. Indien nodig neemt CoderDojo Belgium rechtstreeks contact op met de ouders of voogd.
Subpagina''s (2): Agenda Inschrijven